Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł!

STOWRZYSZENIE

"Jastrzębia pod Świnią Górą"

O nas

Stowarzyszenie jest organizacją pozarządową, apolityczną, działająca w oparciu o ustawę z dnia 7 kwietnia1989r prawo o stowarzyszeniach (Dz.U.1989 Nr 20 poz 104, z późniejszymi zmianami i prowadzącą działalność pożytku publicznego w ramach Ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie z dnia 24 kwietnia 2003r.

Zarząd

Bernatek Stanisław - Prezes

Stoiński Jan - V-Ce Prezes

Borowiec Teresa - Członek Zarządu

Dobrowolska Małgorzata - Członek Zarządu

Leszek Golik - Przewodniczący Komisji Rewizyjnej

Maciej Raczek - Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej

Cezary Żak - Członek Komisji Rewizyjnej

Cele i środki

Celem Stowarzyszenia jest podejmowanie działań na rzecz rozwoju wsi Jastrzębia oraz wspieranie społecznej aktywności mieszkańców poprzez: ·

Cele realizujemy przez:

Członkowstwo

Członkowie Stowarzyszenia dzielą się na:

Członkiem zwyczajnym może być osoba, która pragnie wnieść swój wkład pracy społecznej w urzeczywistnianie celów Stowarzyszenia , złoży pisemną deklarację o przystąpieniu do Stowarzyszenia i uzyska rekomendacje od co najmniej dwóch członków Stowarzyszenia. Członek Stowarzyszenia musi spełniać wymogi określone w ustawie o stowarzyszeniach.

Członkiem wspierającym może być osoba fizyczna lub prawna deklarująca pomoc finansową, rzeczową lub merytoryczną w realizacji celów Stowarzyszenia.

Członkiem honorowym może być osoba szczególnie zasłużona w urzeczywistnianiu celów Stowarzyszenia.